onsdag 2 maj 2012

Moccatårtadebut!!

Man får ha sina kandidater till att testa sånt som man själv inte har så stor koll på hur det ska smaka. I detta fallet var det moccatårta. Återigen en kollega med familj som fick testa min bakning.
Jag kan lova att jag kommer att göra denna fler gånger för bara av att provsmaka moccakrämen var jag fast.
Den fick bra betyg av "panelen" också.


Provsmakning av bröllopstårta

Jag ska få äran att göra en kollegas bröllopstårta i sommar och nu i helgen var han och hans blivande brud här och provsmakade.
Jag hade gjort två små tårtor med olika fyllningar och en enkel dekoration. Den runda "blomman" har jag gått och funderat på att göra ett tag och dagen innan jag fixade tårtorna så läste jag ett tips på mycakes att måla kanten med en metallicfärg. Tack för det tipset, det gjorde verkligen susen :)


Den består av chokladbottnar, passionsmousse och vit chokladmousse

Den består av chokladbottnar, hallonmousse och limemousse

En annorlunda konfirmationstårta

Jag fick en riktigt rolig beställning förra veckan. En kollegas son skulle konfirmeras och önskemålet var att få in hans intressen i tårtan. Jag fick ledord som natur, djur, musik och friluftsliv. Jag fick även veta att han brukar passa två hundar, en svart jaktlabrador och en brun-vit cocker spaniel.




Cocker spanieln har gått iväg en sväng...


Den består av vaniljbottnar, hallonmousse, chokladpudding, spacklad med smörkräm och klädd med sp

Tårta i sista sekund...

En kompis son har fyllt sju år och jag var lite osäker på om jag skulle göra tårtan eller inte men i torsdags kom min goa vän med beskedet att kalaset är på lördag....
Sagt och gjort, det var bara att sätta fart. Det bakades för fullt och dekorationerna påbörjades två timmar innan tårtan skulle levereras.
Designen till draken kommer från boken Festliga tårtor.






Den består av chokladbottnar, jordgubbsmousse med minimarshmallows, mjölkchokladfluff med daim, spacklad med smörkräm och klädd med sp

Begravningsfika

Det är självklart alltid otroligt jobbigt att förlora någon som står en nära. Mitt i detta så ska det planeras en hel del och då kände jag att det underlättade om jag tog hand om begravningskaffet. Det var verkligen inte självklart för mig att lägga ut dessa tårtor på bloggen men jag fick en uppmaningen att göra det för att visa att även till dessa tillfällen kan det göras tårtor.






Den består av red velvet cake, fylld och spacklad cream cheese frosting, täckt med sp

Ytterligare ett test...

Då var det dags igen att göda min kära kollegor!!
Den här gången ville jag göra lite blommor och testa en ny typ av mousse.
Betyget blev väl godkänt och det gör ju att jag gärna bjuder dem på tårta fler gånger :)






Den består av chokladbottnar, citronmousse, jordgubbsmousse, spacklad med en chokladkolakräm och täckt med sp.