Det är som att äta en liten bit av himlen när man äter mördegskakor. Det finns nog ingen som kan motstå dessa underbara bakverk. De går ju att variera i all oändlighet. Jag valde att göra brysselkex till mitt kafferep, i två olika utföranden.
Brysselkex
ca 50 st
4 ½-5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g margarin eller smör
Pärlsocker eller strösocker
eventuell färg
Hacka samman ingredienserna till en deg. Forma degen till rullar, drygt 4 cm i diameter. Rulla dem i socker, färgat eller naturellt. Lägg rullarna kallt, skär dem i skivor och lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Syltbrysselkex
Gör som ovan. När kakorna ligger på plåten så gör du en fördjupning i mitten med ett finger och lägger i lite sylt. Grädda som brysselkex.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar