White velvet cupcakes
Ger 12 st cupcakes eller en botten på ca 20 cm
135 g äggvita (ca 4 st)
240 g mjölk
2 ½ tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljarom
300 g vetemjöl
300 g socker
1 1/3 msk bakpulver
1/4 tsk salt
170 g rumsvarmt smör
(ev färg)
Gör så här:
Vispa äggvitorna med mjölken och vanilj.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Kör smöret lite i micron, tillsätt det i mjölblandningen och rör om. Häll i 1/3 av äggsmeten i mjölblandningen och rör om.
Tillsätt ytterligare 1/3 av smeten, rör om och tillsätt sen den sista smeten.
Grädda i 175 grader i nedre delen. Om du gör en tårtbotten grädda i ca 30 min. Cupcakesen behövde jag grädda i 24 min men börja kolla med sticka efter 20 min. Min ugn kräver lite längre tid än andra.
Vanilj- och Marshmallowfrosting
150-175 g smör
4-5 dl florsocker (beroende på hur söt du vill ha den)
1 burk marshmallowfluff
3 msk marsanpulver
1/4 tsk vaniljpulver
- Låt smöret bli rumsvarmt.
- Vispa ihop allt i en skål. Börja med att ta det mindre måttet smör o florsocker, och ta i mer ifall du tycker att det behövs.
- Vispa tills den är fluffig och spritsbar.
- Spritsa dina cupcakes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar