Saftiga Vaniljcupcakes
Receptet ger ca 12 stycken
2 1/4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
75 g smör, minst rumsvarmt
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Är smöret lite hårt kan du köra det i mikron i ett par sekunder.
- Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät.
- Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver.
- Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.
- Fyll muffinsformar till max 2/3 (jag brukar oftast fylla dem till hälften).
- Grädda i ugnen i cirka 17-23min
Vanilj- och Marshmallowfrosting
150-175 g smör
4-5 dl florsocker (beroende på hur söt du vill ha den)
1 burk marshmallowfluff
3 msk marsanpulver
1/4 tsk vaniljpulver
- Låt smöret bli rumsvarmt.
- Vispa ihop allt i en skål. Börja med att ta det mindre måttet smör o florsocker, och ta i mer ifall du tycker att det behövs.
- Vispa tills den är fluffig och spritsbar.
- Spritsa dina cupcakes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar