tisdag 21 februari 2012

Alla hjärtans dag i efterskott

På alla hjärtans dag var det bara jag och Mille hemma. Min man var i Stockholm på jobb. Så det blev en lite försenad alla hjärtans dagsfika till mitt hjärta. På torsdagkvällen kom han hem efter en lång och snöslaskig biltur och då väntade en rykande kopp te och dessa härliga cupcakes med några hälsningar.
Red velvet är en favorit och det är svårt att få nog.

Red velvet cupcakes

Ger 12 st

3 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk salt
1 3/4 dl socker
1 3/4 dl olja
1 ägg
1 msk röd hushållsfärg
2 krm vaniljpulver
1 1/4 dl filmjölk
1 tsk ättiksprit 12 %
3/4 tsk bikarbonat

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Placera muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke. Vispa socker och olja till en jämn, blank smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljpulver.
Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat. Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, det skummar lite, rör ner blandningen i smeten.
Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.

Vit chokladfrosting med mascarpone

1 dl grädde
125 g mascarpone
1 ½ dl florsocker
100 g smält vit choklad

Vispa grädden. Vispa ihop mascarponeost med florsocker. Tillsätt smält choklad.
Vispa ihop och spritsa/klicka på muffinsen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar