fredag 10 februari 2012

Passionsmousse

Denna fyllning hittade jag hos bakglädje, jag testade den och lade till lite i receptet så den passade mig bättre. Mitt råd till er är att testa den här för den är underbar.

Räcker till ett lager


 1 tsk gelatinpulver
 8-10 passionsfrukter (1 dl passerad juice)
2 msk passionskärnor (de som blir kvar i silen)
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Lägg gelatinet i blöt.
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Passera fruktköttet genom en sil och ta så många passionsfrukter att det blir 1 dl fruktjuice. Häll passionsjuicen i en kastrull och värm försiktigt, lägg i gelatinet och smält. Ta lite av den kondenserade mjölken och rör ner i kastrullen för att temperera upp juicen (för att undvika klumpar i den färdiga moussen).
Vispa upp resten av den kondenserade mjölken och blanda med passionsjuicen och passionskärnor.
Vispa grädden fast och vänd ner i krämen. Låt fyllningen stå i kylskåpet minst tre timmar innan du fyller tårtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar