måndag 6 februari 2012

Whipped cream cheese frosting

Här kommer ett recept till från härliga Sockerrus. När jag letade tårtrecept till min bröllopstårta, som var min första klädda tårta, snubblade jag över denna frosting och tillhörande Red velvet cake. Det blev succè och nu vill jag dela med mig av receptet.

Whipped cream cheese frosting

300 gr cream cheese (ex Philadelphia)
3 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
0,5 – 1 tsk äkta vaniljpulver
2 dl florsocker (det går att öka på mängden om den ska spritsas upp till 3 dl. Dock blir den mycket sötare då)

Gör så här:

Börja med att vispa grädden och bakpulvret* hårt i en skål. Blanda cream cheese, florsocker och vaniljpulver i en annan skål med en slev. Blanda sedan ihop de två skålarna och vispa, på låg hastighet, tills allt är blandat och den är fluffig. Blir den lite för lös kan du ställa in den i kylskålet en stund så att den kyls ner.
Spritsa nu dina cupcakes eller fyll din tårta.

* Bakpulvret gör att du kan vispa grädden längre utan att det blir till smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar