måndag 6 februari 2012

Whoopie Pie a la Semla

Whoopie Pie....bara namnet låter ju fantastiskt så detta var bara ett måste att testa. När jag hittade receptet på en semlainspirerad variant hos Sockerrus var lyckan gjord.





KardemummaWhoopies

Receptet ger cirka 40 kakor (20 dubbla)

100 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma, mald
1 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl mjölk

Gör så här:
Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tillsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och blanda väl.
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.
Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.

Mandelgräddefyllning

3 dl grädde
100 g mandelmassa

Gör så här:
Vispa grädde och riv mandelmassa på den fina delen av rivjärnet.
Vänd ner mandelmassan i grädden och spritsa fyllningen på whoopisarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar