onsdag 22 februari 2012

Mördegskakor

Det är som att äta en liten bit av himlen när man äter mördegskakor. Det finns nog ingen som kan motstå dessa underbara bakverk. De går ju att variera i all oändlighet. Jag valde att göra brysselkex till mitt kafferep, i två olika utföranden.




Brysselkex

ca 50 st

4 ½-5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g margarin eller smör

Pärlsocker eller strösocker
eventuell färg

Hacka samman ingredienserna till en deg. Forma degen till rullar, drygt 4 cm i diameter. Rulla dem i socker, färgat eller naturellt. Lägg rullarna kallt, skär dem i skivor och lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Syltbrysselkex

Gör som ovan. När kakorna ligger på plåten så gör du en fördjupning i mitten med ett finger och lägger i lite sylt. Grädda som brysselkex.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar