onsdag 22 februari 2012

Kardemummamums

Småkakor är underskattat!! Jag älskar verkligen "en torr kaka" till kaffet.
Dessa hamnar definitivt bland favoriterna.

Kardemummamums

ca 75 st

200 g margarin eller smör
2 dl socker
5 ½ dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
 1 tsk kanel
½ tsk kardemummakärnor
1 ägg

Pärlsocker

Sätt på ugnen på 200 grader, varmluft 175 grader. Rör matfett och socker poröst.
Blanda mjöl, hjorthornssalt, kanel och stött kardemumma. Tillsätt detta och ägget i smeten. Arbeta samman till en deg. Rulla ut den i längder, skär dem i bitar och forma till bollar. Doppa dem i pärlsocker och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar