tisdag 21 februari 2012

Cupcake utklädd till semla

Idag är det ju fettisdagen och jag hade lust att baka semlor. Självklart så hade jag ingen jäst och en tripp till affären var inte med i planeringen. Då fick det bli cupcakesemla istället och oj va bra det blev.
Jag hade turen att ha en grym hjälpreda i köket just idag.




Cupcakesemla

Ger 12 st

3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
½ tsk hela kardemummakärnor

150 g mandelmassa
½ dl ovispad vispgrädde
inkråmet från muffinsen

2 dl vispgrädde

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt.


Om så önskas kan vispen diskas direkt


Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner det i smeten. Stöt kardemummakärnor.


Vänd ner kardemumman i smeten. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till två tredjedelar. Grädda mitt i ugnen i 15 - 18 minuter. Låt svalna.

Riv mandelmassa och lägg i en bunke tillsammans med den ovispade grädden. Skär försiktigt av ett lock på den svalnade muffinsen och lägg åt sidan, gröp ur muffinsen med tex en äppelurkärnare och lägg inkråmet du gröpt ur i bunken med mandelmassa. Blanda ihop till en smet och spritsa den i hålen du just gjort. Vispa den sista grädden och spritsa den på toppen, lägg på ett lock och sikta på florsocker.



1 kommentar:

  1. Hej lilla Mikis!

    Muffinssemlorna smakade toppen. Mycket bätte än en vanlig semla. Det var nog din förtjänst.

    Kram mormor

    SvaraRadera